Zeemlamp

De Zeemlamp is tot stand gebracht in samenwerking met Freudenberg Households Products. Freudenberg Household Products BV is producent van hoogwaardige textiele reinigingsproducten, gebonden textielvlies, huishoudelijke producten, smeermiddelen en IT-diensten.

Zeemleer wordt geproduceerd op rol en heeft daarom een grotere afmeting dan de zeemlap die je in de keukenkast vindt. Als de zeem nat is, is hij zeer rek- en vormbaar, eenmaal opgedroogd is de zeem hard en behoudt zijn vorm. Vanuit deze eigenschappen zijn grote koepels gespannen tot lampenkap, staande in een rand met LED verlichting. De kap staat in de ring. Er zijn vijf verschillende maten en vormen.

IPKW-Collectie

Industrie Park Kleefse Waard (IPKW) heeft ons (Luuk Wiehink en Klaas Kuiken) benaderd om een serie meubels te ontwikkelen voor het interieur van het nieuwe (toen nog te bouwen) bedrijfsrestaurant De Waard, dat gelegen is op het IPKW-bedrijventerrein. We zijn gaan onderzoeken of, en op welke manier we industriële bedrijven van dit terrein een onderdeel van het nieuwe interieur konden laten zijn.

Na benadering, onderzoek en rondleiding bij enkele bedrijven op het IPKW-terrein besloten om met een select aantal bedrijven te gaan samenwerken: Tijin Aramid, Freudenberg Household Products BV, 4PET Recycling en Accys Technologies. De reden dat we juist voor deze bedrijven hebben gekozen is omdat we hiermee een mix van allerlei innovatieve methoden tot uiting kunnen brengen in een diversiteit aan interieurmeubelen.

De interieurcollectie bestaat uit twee series kuipstoelen van Aramide, een serie hanglampen in vijf verschillende vormen en maten van Zeemleer en een serie tafels in twee formaten bestaande uit gerecyclede petfles.

In de interieurcollectie worden voor het publiek verborgen industriële procedés samengevoegd en zichtbaar gemaakt in een serie toegankelijke gebruiksvoorwerpen. De schoonheid en innovatie van de hedendaagse maakindustrie staat centraal in de collectie. Binnen onze product ontwikkeling hebben we een ingreep gedaan in bestaande industriële (productie)processen en is de collectie een concreet voorbeeld van synergie tussen de creatieve industrie en de maakindustrie.