Bijenhotel

Workshop op Into The Great Wide Open 2016, Vlieland. Samen met lokale imker Jan de Ouden leren we kinderen over het belang van bijen voor ons, de natuur, en ze gaan zelf aan de slag om de bij een handje te helpen. Bijen eten van de bloemen en daarmee bestuiven ze onze planten. We kunnen niet zonder bijen. Zonder bijen worden bloemen en planten niet bestuift en verdwijnen bloemen en veel van onze gewassen en groenten.

Deze workshop is er op gericht om het belang van de bij voor mens en natuur over te brengen op de deelnemende kinderen. De workshop bestaat uit een creatief gedeelte waarin kinderen aan de slag gaan om een bijenhotel te timmeren, die ze in hun tuin kunnen hangen om de solitaire bij een handje te helpen. Daarnaast kunnen kinderen op excursie met de lokale imker Jan den Ouden. Op de festivaldagen is er één excursie waarin Jan een groep van ongeveer 10 kinderen meeneemt naar zijn bijenkast. Jan laat hier alles zien (en proeven) wat met de honingbij en imkeren te kaken heeft.

Interesse in deze, of andere educatieve workshops? Neem dan even contact met me op, en we bespreken samen wat de mogelijkheden zijn.