Honinglolly’s

In opdracht vanuit het KCG (Kunst en Cultuur Gelderland) ben ik een samenwerking aangegaan met imker Wilfred Muis. Het doel van deze samenwerking is om het ambacht van het bijen imkeren, de herkomst van honing onder de aandacht te brengen en de ambachtsman en zijn honing een nieuwe creatieve impuls te geven binnen de hedendaagse productvormgeving.

We hebben ons er op gericht om aan kinderen de herkomst van honing over te brengen in de vorm van een product. Dit heeft geresulteerd in een serie van drie lolly’s. De lolly’s hebben de vorm van bloemetjes en een bij; de herkomst van honing.

De lolly’s zijn gemaakt van Lindehoning. Door de zachte smaak en lichte kleur is deze honingsoort erg geschikt voor de honinglolly. De lolly’s worden op ambachtelijke wijze geproduceerd door de ambachtsman. Voor meer info of het bestellen van deze lolly’s kunt u contact met ons opnemen.

Deze lolly’s zijn door ontwikkeld tot Nederlands souvenir waarmee de derde prijs in de eerste categorie bij de ontwerpwedstrijd Dutch Darlings 2014 is gewonnen. Dutch Darlings is een initiatief van Craft Counsil Nederland. De eerste categorie is voor souvenirs met een verkoopprijs onder de € 10.