PET-tafel

De tafelbladen zijn in samenwerking met 4PET Recycling tot stand gebracht. Op de locatie in Arnhem wordt per jaar meer dan 25.000 ton (circa 850 miljoen stuks) aan postconsumer PET flessen gemalen en gewassen. 4PET Recycling houdt zich bezig met het recyclen van gebruikte petflessen. Door in te grijpen binnen hun productieproces hebben we tafelbladen gegoten. De PET scherven en de techniek van het gieten van de bladen blijft goed zichtbaar, waardoor het maakproces een onderdeel van dit eindproduct is.

IPKW-Collectie

Industrie Park Kleefse Waard (IPKW) heeft ons (Luuk Wiehink en Klaas Kuiken) benaderd om een serie meubels te ontwikkelen voor het interieur van het nieuwe (toen nog te bouwen) bedrijfsrestaurant De Waard, dat gelegen is op het IPKW-bedrijventerrein. We zijn gaan onderzoeken of, en op welke manier we industriële bedrijven van dit terrein een onderdeel van het nieuwe interieur konden laten zijn.

Na benadering, onderzoek en rondleiding bij enkele bedrijven op het IPKW-terrein besloten om met een select aantal bedrijven te gaan samenwerken: Tijin Aramid, Freudenberg Household Products BV, 4PET Recycling en Accys Technologies. De reden dat we juist voor deze bedrijven hebben gekozen is omdat we hiermee een mix van allerlei innovatieve methoden tot uiting kunnen brengen in een diversiteit aan interieurmeubelen.

De interieurcollectie bestaat uit twee series kuipstoelen van Aramide, een serie hanglampen in vijf verschillende vormen en maten van Zeemleer en een serie tafels in twee formaten bestaande uit gerecyclede petfles.

In de interieurcollectie worden voor het publiek verborgen industriële procedés samengevoegd en zichtbaar gemaakt in een serie toegankelijke gebruiksvoorwerpen. De schoonheid en innovatie van de hedendaagse maakindustrie staat centraal in de collectie. Binnen onze product ontwikkeling hebben we een ingreep gedaan in bestaande industriële (productie)processen en is de collectie een concreet voorbeeld van synergie tussen de creatieve industrie en de maakindustrie.