Zandkastelenpakket

De honderden plastic verpakkingen in de supermarkt zijn van uitzonderlijk hoge kwaliteit. Ze zijn er in allerlei maten, vormen en kleuren. Ondanks de lange levensduur van de verpakking hebben ze alleen een functie van het verpakken van levensmiddelen. Ondanks de hoge kwaliteit van het kunststof is de plastic verpakking een gebruiksproduct met korte levensduur.

Een verpakking wordt gevormd door gebruik van thermoforming, waarmee door hitte en een vacuüm kunststof in iedere gewenste lossende vorm kan worden getrokken. Binnen deze techniek heb ik de supermarkt verpakking opnieuw vormgegeven tot zandkasteelvorm.

Met de deksel van de zandkasteel verpakkingen kunnen er afdrukken in het zand worden gemaakt. Afdrukken van wegen, treinsporen en stoepranden, door deze afdrukken te schakelen ontstaan er wegen, een spoornet en wandelpaden. De bakjes zelf zijn in de vorm van huizen. De functionele eigenschappen zijn gelijk aan die van de hedendaagse supermarkt verpakkingen; ze hebben hetzelfde volume, zijn stapelbaar en de inhoud is duidelijk zichtbaar.

Nadat de inhoud van de verpakking is geconsumeerd wordt de verpakking functioneel als vorm om zandkastelen mee te bouwen. De losse vormen kunnen worden geschakeld tot grote bouwwerken en de huizen kunnen afzonderlijk worden gebruikt.

Samen met de Speelbakjes vormen deze verpakkingen het speeldorp.