Speelbakjes

De plastic verpakkingen in de supermarkt zijn van uitzonderlijk hoge kwaliteit. Ze zijn er in allerlei maten, vormen en kleuren. Ondanks de lange levensduur van de verpakking hebben ze alleen de functie van het verpakken van levensmiddelen. Ondanks de hoge kwaliteit van het kunststof is de plastic verpakking een gebruiksproduct met zeer korte levensduur.

De plastic wegwerpverpakking wordt gevormd door gebruik van de industriële techniek thermoforming. Met hitte en een vacuüm kan kunststof in iedere gewenste lossende vorm worden getrokken, na afkoeling behoud het kunststof de aangenomen vorm.

Met deze techniek heb ik de wegwerpverpakking opnieuw vormgegeven tot kinderspeelgoed. De verpakkingen hebben een nieuwe vormgeving en er zijn lichte reliëfs aangebracht. De functionele eigenschappen zijn gelijk aan die van de hedendaagse supermarkt verpakkingen; ze hebben hetzelfde volume, zijn stapelbaar en de inhoud is duidelijk zichtbaar.

Nadat de inhoud van de verpakking is geconsumeerd wordt de verpakking kinderspeelgoed. Door zelf kleine toevoegingen te doen komt het speelgoed tot leven. Bij de roeiboot worden ijscostokjes roeispanen en een rietje is het kanon van de tank. Deze toevoegingen zijn zo algemeen dat ze zich in ieder huishouden bevinden en op deze manier krijgen kleine restproducten een nieuw bestaan als speelgoed. Om het speelgoed een speelsere uitstraling te geven kunnen er kleine stickers op worden geplakt. Deze stickers bevinden zich op de verpakkingswikkel van het bakje waardoor voor deze stickers geen nieuw materiaal nodig is.

Door bestaande technieken en materialen te laten zoals ze nu zijn is er geen nieuw materiaal nodig voor het creëren van speelgoed en ontstaat er gratis speelgoed.

Samen met het zandkastelenpakket vormen deze verpakkingen de basis voor het speeldorp.