De Waterspuwer

Hoe koppelen we regenwater af zodat het riool niet overbelast raakt? Hoe maken we een waterspuwer om die op de regenpijp te monteren? We krijgen steeds vaker te maken met periodes van heftige regenval afgewisseld met extreme droogte. Dit vraagt om creatieve oplossingen.

In deze workshop gaan kinderen en volwassenen aan de slag om zelf een waterspuwer te maken. Aan het einde van de workshop hebben ze een waterspuwer die thuis op de afgezaagde regenpijp kan worden gemonteerd. Zodat – in plaats van regenwater af te voeren via het rioleringsstelsel – de waterspuwers het regenwater direct in de grond laten infiltreren en wateroverlast bij stortbuien in de stad wordt gereduceerd.

De riolering in de Geitenkamp moet worden vervangen; dit geeft veel overlast in de wijk, maar biedt ook nieuwe kansen. Deze workshop sluit aan op het wijkthema ‘Van wateroverlast naar waterpret, 1000 fonteinen in de Geitenkamp’. De workshop ‘Waterspuwer’ is ontwikkeld in samenwerking met Kunstbedrijf Arnhem en is mede mogelijk gemaakt door Dusseldorp en het GRP (Geitenkamp Riool Project).