Lloyd spelkwartier

In samenwerking met Slowlab hebben we een project uitgevoerd in het Lloyd hotel, onder de naam SlowLloyd. Verschillende kunstenaars en ontwerpers zijn hiervoor uitgenodigd en hebben hier hun bijdrage aan geleverd. Gericht op interactie in het Lloyd hotel ben ik gaan kijken hoe we voor een dag het hotel een andere beleving kunnen laten zijn voor gast en personeel.

Ik was geïntrigeerd door de open zuidgevel van het Lloyd gebouw, en in het bijzonder de relatie met de naast gelegen speeltuin. Twee werelden vol met leven, zonder enige interactie met elkaar.

Om een nieuwe connectie te leggen vanuit het hotel met de kinderen op de speelplaats heb ik een aantal spellen ontworpen. Door de wisselwerking van vraag en antwoord ontstaat er een nieuwe interactie, in de vorm van een educatief spel. Het overbrengen van kennis en informatie komt centraal te staan. Er worden twee werelden op speelse wijze met elkaar in contact gebracht tot een nieuwe vorm van sociale interactie die de grens tussen binnen en buiten kan verwijderen.