Over Luuk Wiehink

Bij de ontwikkeling van de projecten staat onze omgeving / maatschappij en menselijk gedrag centraal. De projecten ontstaan vanuit onderzoek. Door te studeren en experimenteren met materialen en technieken, of interventies op plekken met mensen uit te voeren, ga ik op zoek naar kwaliteiten die worden ontwikkeld tot de vormgeving van een product of dienst. Door deze werkwijze levert elke opdracht een uniek product op.

Design is niet een solo optreden maar een gezamenlijke activiteit en naast het uitvoeren van eigen projecten en studies, werk ik in opdracht. Als ontwerper lever ik een product, blauwdruk, of specifieke aanpak voor een hedendaagse stelling waar vervolgens met een netwerk aan wordt gewerkt.

Naast de producten en onderzoeken vertel ik mijn boodschap door middel van een expositie, lezing, spreeksessie of een workshop.

Interesse? Neem dan vooral contact met mij op.

Ook actief bij:

– Studio Kort:

Kunnen we zinvolle, intelligente toepassingen ontwikkelen, die mensen sociaal verrijken, en die bijdragen aan een schoner en groener milieu?

Studio Kort is opgericht door Luuk Wiehink; Social Designer en Roel Oortgiesen; Interaction Designer. Vanuit onze eigen en van elkaar verschillende disciplines zoeken we de grenzen en de mogelijke verbindingen van de fysieke en digitale ontwerp wereld op. Onze projecten ontstaan veelal uit het streven naar maatschappelijke doelen en zijn in die zin idealistisch.

www.studiokort.nl
www.facebook.com/stdkrt

– Groenewijkstroom BV:

Medeoprichter Groenewijkstroom BV. Groenewijkstroom heeft tot doel lokaal opgewekte groene stroom direct in de wijk te gebruiken en te verrekenen met andere lokale producten, diensten en onderlinge hulp in de wijk. Zodat minder groene stroom verloren gaat en lokaal opgewekte stroom een sociaal en economisch positief effect op de wijk en zijn bewoners heeft.

www.groenewijkstroom.nu
www.facebook.com/groenewijkstroom

– No Academy:

No Academy (NA) is een postacademisch onderzoekslab waarmee kunst en ontwerp worden verbonden aan maatschappelijke problemen. NA brengt kunstenaars en organisaties samen die geloven dat de autonome positie van kunst tot zijn recht komt in maatschappelijk verband, in een relatie met publieke en private partijen (de partners).
In het huidige onderzoek; Radical Reframing Identiteit en Integratie ben ik één van de onderzoekers in Arnhem. De onderzoek methode is gebaseerd op het 9 stappen plan van Kees Dorst (University of Technology Sydney), de basis van het “Frame Creation” model.

www.noacademy.org

– IN Matter:

Het afval van suikerwater verkopers in Zuid India staat centraal. Van hun afval vervaardigen we ecologisch kinderspeelgoed voor onze Westerse markt die op sociale wijze wordt vervaardigd in Zuid India. Momenteel staat dit project op een tijdelijke pauze.

www.facebook.com/INmatter

Prijzen, nominaties, subsidies:

2015
– Materiaalfonds voor Beeldende kunst en Vormgeving, toekenning lening
– Dutch Design Awards, nominatie Best Client Award ism. Klaas Kuiken en Industriepark Kleefse Waard
– Gelderland valoriseert, toekenning Technische Haalbaarheid Studie subsidie.

2014
– Crafts Counsil Nederland, prijswinnaar Dutch Darlings, categorie 1.
– Launch Platform, prijswinnaar Beste Business idee van Gelderland, i.s.m. Tous les Chéris, Roel Oortgiesen.

2012
– FRAME best students of 2012 nr. 19.

info@luukwiehink.nl
(+)31 6 81 935 473